Hogyan kezeljük a műanyag padlóburkolatot a télikertben

Melegpadló burkolat a beépített teraszon

Műanyag padlóburkolat a télikertben.Amikor műanyag padlóburkolatot veszünk a télikertépítés befejező szakaszában, mindig vegyük figyelembe a helyiség rendeltetését és nagyságát, mert befolyásolják, sőt meghatározzák a burkolóanyag színét és mintázatát. A helyiségben levő burkolatokhoz, berendezési tárgyakhoz, a meglévő anyagokhoz való alkalmazkodással, a színek és anyagok összhangjával hozhatunk csak létre harmonikus és esztétikus belsőt.

A télikert műanyag burkoló anyagának kiválasztásakor lényeges szempont a helyiség forgalma is, amelynek nagysága lehet: könnyű, mérsékelt és nagyon erős.

Hogyan vásároljunk műanyag burkolóanyagot a beépített teraszra?

Vásárláskor nem mindegy, hogy egyszínű vagy mintás anyagot veszünk-e. Az egyszínű anyagokból a helyiség hosszméreténél 3-5 cm-rel többet kell vásárolnunk. A helyiség szélességi méretéhez pedig az átlapolásokból adódó anyagtöbletet hozzá kell számítani. A télikertben az átlapolások számát az anyagszéleség és a helyiségszélesség figyelembevételével határozzuk meg. Minden átlapolásra egyszínű anyagnál 3-4 cm-t, mintás anyagnál ennél többet kell számítani.

A műanyag burkolóanyagok tárolása a télikertben

A műanyag padlóburkoló lemezeket járófelületükkel kifelé tekercselik fel. A csomagolóanyag papírlemez vagy fólia.

Csomagolás után a kész tekercset két helyen átkötik, a szállítás és a tárolás biztonsága érdekében.

A padlólemez tekercseket függőlegesen állítva kell szállítani és tárolni, és naptól, sugárzó hőtől, agresszív gázoktól és gőzöktől, valamint nedvességtől védeni kell. A tárolóhelyiség hőmérséklete 5-25 C legyen.

A vásárolt műanyag lemeztekercseket a télikertben egymás mellé állítva helyezzük el a tárolóhelyiségben, mert így védhetjük legjobban őket a károsodástól. A fektetett, helytelenül tárolt tekercsek saját súlyuk alatt deformálódnak és hideg időjárás esetén a tekercsek szélei berepedeznek. A megsérült lemezek kifeszítése és egyengetése sok időt vesz igénybe, és megnehezíti a padlóburkoló lemez leragasztását.

A télikert műanyag padlójának aljzata

A ragasztásra előkészített aljzatnak a télikertben szilárdnak, száraznak és megfelelően sima felületűnek kell lennie. Az előkészítéshez aljzatkiegyenlítő anyag használata javallott, de a télikert építő szakemberek a padló megfelelő öntését is szakszerűen végzik el. A padlóburkolat ragasztását követően építési munkálatok végzése már nem ajánlott.

Hogyan kezeljük és fektessük ügyesen a műanyag padlóburkolatot a télikertben vagy a beépített teraszon. Néhány további, érdekes és izgalmas olvasnivaló téma: télikertépítés Budapest, terasz beépítés ára, télikert gyártás, műanyag padló otthon, burkolat saját kezűleg.

Címkék: télikert
https://bolt.blogstar.hu/./pages/bolt/contents/blog/52490/pics/lead_800x600.png
télikert
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?