PET palackok gyártása

Fertőtlenített tárolóedények ivóvíz tárolására

Műanyag, PET palackok gyártása.Manapság egyre népszerűbben a háztáji gazdaságok, kézműves italok és egyéb készítmények. A megfelelő minőségű csomagolás nem csak a nagyüzemekben jelent gondot, hanem a családi gazdaságok számára is probléma a fertőtlenített, olcsó csomagolóanyag beszerzése. A PET (műanyag) palackokban olcsón és egyszerűen kínálható eladásra a legtöbb italféleség. A magángazdaságok klór-dioxid segítségével olcsón és hatékonyan fertőtleníthetik ezeket a csomagolóanyagokat, így gazdaságossá téve a termelést. A TwinOxid változatos mennyiségben rendelhető meg.

A műanyag edények beszerzése

A nagyobb gyárak és üzemek saját műanyag palackgyárat létesítenek, hiszen óriási mennyiségben van szükségük PET palackra, a kisebb gyárak ezt nem tehetik meg, számukra ez nem lenne gazdaságos. A műanyag palack készülhet friss alapanyagból és újrahasznosított műanyagból is. Az újrahasznosítás csak technológiai feldolgozás után történhet, a legyártott palackokat fertőtleníteni kell, ez biztosítja a becsomagolt italok ízét és minőségét, valamint az élelmiszerbiztonság szempontjából is fontos. A PET palackok egyenes újrahasznosítása tilos, hiszen az egyszer már használt műanyag edényekben megtelepedett baktériumok elpusztítása 100%-ig nem lehetséges.

Termikus sterilizáció

A PET palackok gyártása során, a fröccsöntési folyamat nagy hőmérsékleten történik. A műanyag granulátum olvasztásakor a baktériumok és fertőzésokozók elpusztulnak. Az ivóvíz, üdítőt ital vagy szeszes ital palackozása előtt szükséges a palack fertőtlenítés, hogy a gyártási folyamat és a szállítás során, a levegőből bekerülő mikrobákat elpusztíthassuk, erre a TwinOxide vizes oldata tökéletesen megfelel.

A műanyag palackok feltalálása

A polietilént 1941-ben Angliában a British Calico Printers szabadalmaztatta. A PET palackok tömeggyártása 1970-ben kezdődött, a DuPont cég által. Rövid időn belül felváltotta az üvegből készült palackokat és a legszélesebb körben kezdték el alkalmazni, ivóvíz és technikai folyadékok tárolására is.


PET palackok és egyéb műanyag edény gyártása. A PET palackok többféle színben kaphatók, kiválóan alkalmasak ivóvíz és egyéb italok tárolására, emellett palackozás előtt klór-dioxid vizes oldatú szerének segítségével fertőtleníthetők, a műanyag csomagolás feldolgozható és szakszerű munkavégzés mellett újrahasznosítható. Néhány további érdekes téma, mely további olvasásra ajánlható: víz tisztítás és fertőtlenítés, nagyüzemi és kisvállalati fertőtlenítés, PET palack beszerzése, műanyag palack sterilizálása, ivóvíz készítés, víz kezelés, tisztítás szakszerűen, palack gyártás.

Címkék: víz tisztítás
https://bolt.blogstar.hu/./pages/bolt/contents/blog/66394/pics/lead_800x600.png
víz tisztítás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?