Műanyag csomagolóeszközök

Tálcák és edények az élelmiszeriparban

Műanyag ipari tartályokA műanyag alapú csomagolóeszközök csoportosítás szerint hajlékony és merev falú kiszerelésben léteznek.
A hajlékony falú műanyag csomagolóeszközök az iparban – szemben a merev falúakkal – önmagukban nem alaktartók, végső formájukat a beléjük csomagolt áru nagymértékben meghatározza.

A merev falú műanyag csomagolóeszközöknek, tartályoknak meghatározott térformájuk van, amelyre a becsomagolt áru mennyisége és tulajdonságai nincsenek hatással. Külső mechanikai igénybevételekre alakjukat csak kevéssé vagy egyáltalán nem változtatják, ezáltal hatékonyan látják el az erre érzékeny termékek védelmét.

A hajlékony és merev falú csomagolóeszközök közötti határvonal nem húzható meg élesen. A térforma meghatározottságát tekintve átmenetet létező csomagolóeszközöket, amelyek az előbbi meghatározást csak többé-kevésbé elégítik ki, félmerev falú csomagolóeszközöknek nevezik.

Műanyag alapú hajlékony falú csomagolóeszközök

Az élelmiszeriparban népszerűek a műanyag alapú zacskók és tasakok. Ezek a tartályok és formák lehetnek előre gyártottak, vagy készülhetnek a csomagolás helyén formázó-töltő-záró géppel FFS rendszerben. Az előregyártott tasakok felhasználása csökken, mert előkészítésük munkaigényesebb, mint a fóliatekercseké.

Gépesített műanyag csomagolás

A csomagolás gépesítése iránti igények fokozódásával párhuzamosan megjelennek a tasakok formázását, töltését és zárását egyetlen gépen megvalósító integrált rendszerek. A kiindulási anyag hőhegeszthető síkfólia. A fóliapálya haladási irányától és a tasak térbeli helyzetétől függően három rendszer alakult ki.

Műanyag tartályzáró rendszer

A vízszintes tasakolórendszernél az álló helyzetű tasak, tartály elrendezés esetében egyetlen fóliatekercsből indulnak ki, amiből félbehajtással és függőleges hegesztéssel alakítják ki a tasakot. A hegesztés technológiáját a fólia jellemzői határozzák meg. A tasak töltésére többnyire térfogatos adagolókat használnak. Nehezen tölthető termékekhez csigás adagolók is használhatók. A megtöltött tasakok szájrészét ugyancsak hegesztéssel zárják, végül a vágóállomáson az összefüggő tasakokat elkülönítik. Az előállítható tasakméret 20x30 mm-től 150x250 mm-ig terjed. A csomagolások ára változatos.

Műanyag alapú ipari csomagolóeszközök. Néhány további érdekes téma, melyeket haszonnal olvashat mindenki: műanyag tartály ára, iparban alkalmazott tartály, műanyag eszközök, csomagoló eszközök ára, ipar és tisztítás.

Címkék: ipari tartály
https://bolt.blogstar.hu/./pages/bolt/contents/blog/85773/pics/lead_800x600.jpeg
ipari tartály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?